Mantar Bariyer Nedir?
Mantar bariyer sistemleri genellikle otopark, garaj, cadde veya mağaza girişi gibi alanlarda araç veya yaya giriş-çıkışlarını kontrol etmek amacıyla kullanılan kontrollü engel mekanizmalarıdır.
Mantar bariyerler güvenlik ihtiyacı duyulan alanlarda, kontrollü geçiş sağlanması gereken caddelerde ve izinsiz araç park edilen alanlarda sıklıkla tercih edilmektedir.
Mantar Bariyer Nasıl Çalışır?
Mantar bariyer sisteminin montaj işlemi sırasında öncelikle alanda kazı çalışması yapılmaktadır. Bundan sonraki aşama, terazi işlemi yapılarak betonlama işleminin tamamlanmasıdır.
Tüm elektronik kablolama işlemlerinin ardından sistem kontrol cihazları ayarlanarak müşteriye teslim edilmektedir. Bariyer sistemleri buton, uzaktan kumanda, plaka okuma OGS veya HGS sistemlerle uyumlu olarak çalışabilir.
Montaj işlemi sırasında opsiyonel olarak önüne ve arkasına loop dedektörlerin sabitlenmesi ile manyetik bir alan oluşturulmaktadır. Bu sayede araçları algılayan sistem açılır veya kapanır.
Ayrıca, mantar bariyer sahip olduğu alıcı sistemi sayesinde uzaktan kumanda ile yukarı-aşağı hareket edebilmektedir.
Mantar Bariyer Çeşitleri Nelerdir?
Otomatik mantar bariyer çeşitleri kullanım alanlarına ve özelliklerine göre farklılaşmaktadır;
- Hidrolik Mantar Sistemi,
- Pnömatik Mantar Sistemi,
- Elektromekanik Mantar Sistemi,
- Sabit Mantar Sistemi,
- Manuel Mantar Sistemi.
Mantar Bariyerin Avantajları Nelerdir?
Hidrolik mantar bariyer sistemlerinin kullanımı kolay ve yapısı güçlü ve sağlamdır. Bu tip mantar bariyer sistemleri yağ basıncı sayesinde çalışmaktadır.
- Kendinden iç üniteli mantar bariyer sistemleri, hidrolik mantar bariyer sistemlerinde de olduğu gibi yağ basıncı kullanmaktadır. Tek farkı ünite sistemi bariyer sisteminin içerisinde yer almaktadır.
- Pnömatik mantar bariyer sistemleri ise bağlandıkları kompresör yardımıyla üretilen hava basıncından faydalanarak çalışmaktadır.
- Elektromekanik mantar bariyer sistemleri motor redüktör sistemi sayesinde dişlilerin dönmesiyle hareket etmektedir.
- Manuel mantar bariyer gazlı ve mekanik mekanizmasıyla açma-kapama yapmaktadır.
- Sabit mantar bariyer sistemleri zemine vida veya gömme olarak sabitlenerek giriş-çıkış veya yasak parkları engellemektedir.
Neden Mantar Bariyer Kullanmalıyım?
Mantar bariyerler istenilen renkte imal edilebilmektedir. 304 veya 316 paslanmaz güçlendirilmiş çelik kullanılmakta ve güçlü bir yapıya sahip olmaktadır.
Tercih edilen bu tip bariyer sistemleri genellikle askeri ve emniyet kurumlarının giriş-çıkış güzergahlarında kullanılmaktadır. Bunlara ek olarak, holding, petrol sahaları, cezaevleri ve otel girişlerinde de bu sistemlere rastlamak mümkündür. Kamu alanlarında genellikle yaya yürüyüş yollarının rahatlatılması ve araç geçişini kontrol altında tutmak içinde kullanılabilmektedir.
Bariyer sistemleri, kullanılacak alana ve ihtiyaç duyulan özelliklere göre değişmektedir. Bu tip sistemleri tercih ederken fiyat-kalite kontrolü yapmak en doğrusu olacaktır.
Mantar Bariyerlerde Kalite Sertifikaları Nelerdir?
Mantar bariyerlerin uluslararası alanda kabul gören sertifikaları aşağıdaki gibidir;
- CE (Avrupa Standartlarına Uygunluk)
- LVD (Makinelerde Elektriksel Güvenlik)
- EMC (Elektromanyetik Uyumluluk)
- IP68/IP67 (Koruma Sınıfı Testi)
- PAS68 (İngiliz çarpışma test standardı)
- ASTM (A.B.D. çarpışma test standardı)
- IWA 14 (Uluslararası çarpışma test standardı)
Mantar Bariyer Elektrik Olmadığı Zaman Nasıl Açılır?
Sahip olduğunuz bariyer sistemine göre manuel kullanım alanları mevcuttur. Acil durumlarda ve elektriklerin olmadığı zamanlarda açma – kapama yapabilmenizi sağlayan manuel kısımlar mevcuttur. Bu manuel kısımları kullanarak bu tip durumlarda kolayca bariyer sistemini açabilir veya kapatabilirsiniz.
Kurulumunu ve satışını sağladığımız mantar bariyer sistemleri ürünlerini online mağazamızdan inceleyebilir, bizlere iletişim numaralarımızdan veya uzman canlı destek hattımızdan ulaşım sağlayabilirsiniz